e
Banner

Etiketler: pasifik eurasia



Pasifik Eurasia demiryoluyla soğuk zincir taşımalarına başladı


Yayın: 15-12-2020
Kategori: Demiryolu

Pasifik Eurasia, demiryolu taşımalarında soğuk tedarik zincirindeki yerini aldı. Şirketin, 13 Aralık’ta Mersin bölgesinde yaş meyve ve sebze yükleyerek Rusya’nın Astrahan bölgesine gönderdiği 14+1 frigo treni, 35 saatte Kars sınırına ulaştırdı.




Pasifik Eurasia ihracatçıya demiryoluyla 4 ayrı coğrafyanın kapısını açtı



Türkiye’nin demiryolu hamlesine güçlü destek sunan şirketlerden Pasifik Eurasia, Türk ihracatçısını raylarla en uzak coğrafyalara taşıyor. Orta Asya’da Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan’a, Asya’da Çin’e, Avrupa’da özellikle Batı Avrupa ülkelerine ve Rusya’da 30 farklı destinasyona hizmet sunduklarını belirten Pasifik Eurasia Genel Müdürü Fatih Nusret Dur, bu yıl üzerinde çalıştıkları Irak demiryolu projesiyle Orta Doğu taşımalarını arttırmayı, Trans- Hazar güzergahındaki taşıma sürelerini kısaltmayı, Rusya hattına ise yeni rotalar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.




ÖBB Rail Cargo Group ve Pasifik Eurasia güçlerini birleştirdi



ÖBB Rail Cargo Group (RCG) ile Pasifik Eurasia (PASİFİK EURASİA), Avrasya kıtasında demiryolu taşımacılığını geliştirmek için yeni bir ortaklık oluşturdu. Söz konusu işbirliği, Türkiye'den ve Türkiye'ye ve BDT ülkelerine ve Çin'e gerçekleştirilen nakliyeler için en önemli bağlantı noktası olarak Köseköy Terminali üzerinden Avrupa ile Asya arasındaki bağlantıyı güçlendiriyor.




Pasifik Eurasıa'nın hedefinde Uzakdoğu ülkeleri var


Yayın: 16-06-2021
Kategori: Demiryolu

Uzak Asya’dan Batı Avrupa’ya Demir İpekyolu hayalinin gerçekleşmesi için 2019 yılından bu yana ülkeler arası önemli anlaşmalara ve taşımalara imza atan Pasifik Eurasia Lojistik, 2021 yılını 200 milyon TL ciro ile kapatmayı, 5 yıl içinde de faaliyet gösterdiği parkurlara Uzakdoğu ülkelerini eklemeyi hedefliyor. 




İki kıta Köseköy'de birleşiyor



Pasifik Eurasia ile ÖBB Rail Cargo Group kıtalararası demiryolu taşımacılığında önemli bir işbirliğine imza attı. Yeni ortaklıkla Asya ve Avrupa tek rotada birleştirilirken, yeni İpek Yolu’nun potansiyeli daha da geliştirilecek. Köseköy Lojistik Terminali ise kıtalararası yük taşımacılığı için önemli bir merkez haline gelecek. 




Pasifik Eurasia, deniz ve havayolu taşımacılığına giriyor


Yayın: 17-11-2022
Kategori: Lojistik

Pasifik Eurasia, demiryolu taşımacılığının ardından denizyolu ve havayolu taşımacılığına da başlıyor.